Stress-en burn-out begeleiding in Wemmel

stress-en burn-out begeleiding in Opwijk

Wie ben ik

Dromen worden werkelijkheid voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven, dat schreef eens een Engelse schrijver en wat mij betreft slaat hij de spijker op de kop. Ik ben Fré Vandenborne, een bevoorrecht mens, want ik leef mijn droom.

Met Compass Coaching wil ik mensen helpen opnieuw de juiste weg naar hun doel te vinden.
Reeds als tiener trachte ik te achterhalen wat mensen motiveerd en waarom bepaalde mensen er juist wel in slagen om succesvol te zijn. Mijn studiekeuzes waren dan ook een logisch gevolg. Mijn opleidingen als maatschappelijk Assistent en graduaat in de sociale readaptatiewetenschappen worden als verantwoorde basis gehanteerd bij de coaching. Deze studies werden later aangevuld met een opleiding als loopbaancoach, burn-out coach en een opleiding in sportpsychologie.

Daarnaast blijf ik mezelf ontwikkelen door samen te werken met andere deskundigen en door zelf opleidingen te blijven volgen. Ik ben reeds meer dan 25 jaar sportcoach waarvan enkele jaren voltijdse professioneel tennis trainer/coach. Naast mijn job als loopbaanbegeleider en mental coach sta ik nog steeds op de tennisbaan. Naast het begeleiden van mobiele tennissers ben ik gespecialiseerd in het coachen en trainen van rolstoeltennissers.

Ik hou enorm van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen Deze talrijke verre reizen hebben me dan ook een bredere kijk op het leven gegeven.

Ik geloof rotsvast dat inzicht de sleutel is tot persoonlijk geluk!
Het is dan ook mijn passie om mensen te helpen meer inzicht te krijgen in hun persoonlijke situatie zodat zij van daaruit kunnen werken naar voldoening, energie en geluk.
Mensen bewust maken van hun mindset en hen helpen de juiste manier van denken en motiveren te leren om te kunnen groeien, vormt dan ook de leidraad doorheen mijn verschillende coachingjobs en workshops.

stress-en burn-out begeleiding in Opwijk

BURN OUT - AANPAK

Individuele begeleiding

Gespannen, vermoeid en sneller geïrriteerd, stress sluipt soms ongemerkt in je leven. Dat kan op langere termijn leiden tot overspannenheid of zelfs burn-out. Uiteindelijk lukt het niet meer om te functioneren en nemen negatieve gedachtes en emoties de overhand. Heb je te maken met stress of burn-out, of wil je dat juist voorkomen? Wacht dan niet af, maar onderneem zo snel als mogelijk actie. Ben jij ook down-to-earth, resultaatgericht en een doorbijter, dan kan ik voor jou iets beteken!
stress-en burn-out begeleiding in Opwijk 2

Ik werk samen met jou doelgericht aan het verminderen van je stress-klachten en het herstellen van burn-out. Hiervoor stippelen we een traject op maat voor je uit met als hoofddoel, herstel en weer gezond en vitaal zijn en uiteraard herval voorkomen. We kijken samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat je op een evenwichtige, gezonde manier kunt terugkeren in je oude, of een nieuwe job. Wil je terug zoals vroeger baas zijn over je emoties en je leven terug in handen hebben? Ik hanteer een brede, integrale aanpak waarbij zowel de fysieke, mentale als emotionele klachten worden aangepakt. Door een integrale aanpak zorg ik ervoor dat je snel weer tot jezelf komt, leert om te ontspannen en balans te houden tussen inspanning, ontspanning en rust.

Een burn-out krijg je door een combinatie van factoren (werk, privé en persoonlijkheidskenmerken ) die chronische stress opleveren. Daarom werk ik vanuit een aanpak, waarin ik alles meeneem wat van invloed is op je burn-out. Als je na een periode opnieuw aan het werk wilt gaan, dan kunnen we indien nodig en gewenst, je leidinggevende of bedrijfarts betrekken. Zodat we samen tot een goede
reïntegratie kunnen komen.

Door dit intensieve traject doen we er alles aan om je snel weer op weg te helpen. Indien jij dat wenst kan er gestart worden met een vrijblijvend gratis intakegesprek waarin ik jou uitleggen hoe ik tewerk ga en waarbij jij geen verplichtingen hebt achteraf. Dit kan face-to-face, telefonisch of online.

stress-en burn-out begeleiding in Opwijk 3

Preventie van stress- en burn-out voor bedrijven

Ik ben ook mede-eigenaar van mindsetacademy (www.mindsetacademy.be) waarmee we in algemene workshops kansen bieden aan medewerkers en werkgevers om samen te zoeken naar oplossingen die bijdragen tot het bespreekbaar maken van een problematiek die er sowieso is en die de werkcontext overstijgt.

Een interactieve workshop waarbij werknemers inzicht krijgen in wat stress precies  nhoudt en oefeningen krijgen om hun eigen veerkracht te verhogen. Ook leren we hoe men stress bij medewerkers kan voorkomen, tijdig herkennen en bespreekbaar maken.

In onze workshops voor leidinggevenden en managers wordt vooral aandacht gegeven aan

hoe de voortekenen van een burn-out kunnen herkend worden en hoe dit best kan aangekaart worden. Ook leren ze hoe ze werknemers met werkstress het beste kunnen begeleiden. Hierbij is werken aan de communicatie een belangrijk punt. Wenst u liever een aanpak op maat?  amen met u stellen we een preventieplan op dat uw werknemers energiek, gemotiveerd en in balans houdt. Ook een één-op-één  espreksformule voor alle medewerkers van het bedrijf, aangeboden op een vast en wederkerend tijdstip in uw bedrijf behoort tot de  ogelijkheden. Wij komen dan op een afgesproken tijd gedurende een vooraf bepaalde periode ter plaatse zodat al de medewerkers die hieraan nood hebben ons vrijblijvend kunnen raadplegen.

Kort samengevat, Wat levert stress-preventie voor jouw bedrijf op:

 • Tevreden en gemotiveerde werknemers
 • Minder ziekteverzuim binnen je bedrijf
 • Verhoogde productiviteit en concentratie op de werkvloer
 • Teamspirit voor een vlotte samenwerking
 • Een gezondheidsbeleid op maat van je bedrijf
 • Een extra troef als werkgever op de arbeidsmarkt

stress-en burn-out begeleiding in Opwijk

BURN OUT - VOOR WIE

Individuele begeleiding

We hebben allemaal wel eens te maken met periodes waarin we meer stress ervaren dan anders. Wanneer zo’n periode te lang duurt heeft dit een grote invloed op ons lichaam. Dit kan vrijwel op elke leeftijd en in elk beroep  oorkomen. Het zijn vooral sterke, gedreven en gemotiveerde mensen die na een voortdurende overbelasting tot uitputting gedreven worden. Het kan dus ook jou overkomen!

stress-en burn-out begeleiding in Opwijk 4

Heb je ook last van stress of wil je erger voorkomen? Of ben je dit stadium al voorbij? Zie je door het bos de bomen niet meer? Wij helpen gedreven mensen die worstelen met stress of burn out en die een gezonde boost willen geven aan de kwaliteit van hun leven. Tijdens een persoonlijk traject laat ik jou opnieuw inzicht krijgen in jouw situatie zodat jij de regie over je leven opnieuw in handen kan nemen. Ik focus mij hierbij niet op het probleem, maar op de oplossing.

Omdat ikzelf in het verleden geconfronteerd geweest zijn met een hoge stesslevel overspanning, begrijpen ik jou als geen ander. Ook ik heb alles geprobeerd en getest op weg naar herstel. Ik ben verder gaan verdiepen in stress- en burn-out en weet dus inmiddels precies wat er werkt en niet werkt.

ik zie vaak dat er pas actie wordt ondernomen op het moment waarop mensen door chronische stress al grote lichamelijke klachten hebben. Het vroeg signaleren van problemen en een vroegtijdige aanpak is daarom erg belangrijk en kan de herstelfase aanzienlijk verkorten.

Stress- en burn out begeleiding helpen jou een antwoord te vinden op vragen als:

 • Hoe verbeter ik mijn balans tussen werk en privé?
 • Hoe krijg ik opnieuw meer vat op mijn leven?
 • Hoe kan ik beter leren omgaan met negatieve stress en hoge werkdruk?
 • Hoe moet ik ontspannen of meer rust in mijn hoofd krijgen.
 • Hoe kan ik mijn werk thuis loslaten?
 • Hoe wordt ik minder perfectionistisch?
 • Hoe start ik weer met werken na een lange afwezigheid?
 • Hoe kom ik uit een bore-out?
 • Hoe krijg ik mijn energie terug?
 • Hoe versterk ik mijn zelfvertrouwen?
 • Hoe ga ik om met grote veranderingen?
 • Hoe kan ik negatieve stress ombuigen naar positieve stress?.
 • Wat te doen als ik merkt dat ik mijn reserves aan het aanspreken ben? Ik kan niet meer voldoende herstellen, waardoor ik bijvoorbeeld slecht slaapt, prikkelbaar bent en problemen begin te krijgen met andacht en concentratie.
 • Wat te doen als mijn reserves op zijn en ik emotioneel totaal uitgeput ben. Ik functioneer niet langer op mijn werk en gewone rusttijden, ’s avonds en in het weekend, volstaan niet meer. 
 • Hoe krijg ik meer inzicht in mijn eigen stressbronnen?
 • Hoe opnieuw herstellen als je bij de dokter bent geweest en je heb de diagnose overspannen, burn-out of bore-out gekregen.
stress-en burn-out begeleiding in Opwijk 5

Preventie van stress- en burn-out voor bedrijven

Werkstress is een probleem dat steeds vaker voorkomt op de werkvloer.  In ruim 80% van de gevallen waarbij stress de oorzaak is van het ziekteverzuim grijpen bedrijven of organisaties niet in, terwijl ze dit wel hadden kunnen doen. Hierdoor komen waardevolle krachten thuis te zitten. Veel bedrijven weten immers niet hoe ze hierop best kunnen inspelen.

Stress is geen louter individuele aangelegenheid maar moet worden aangepakt op het niveau van de organisatie, van de groep en van elk individu.

Daarom heeft de overheid sinds 1 september 2014 stress en burn-out opgenomen in de Belgische welzijnswet. Wat wil zeggen dat bedrijven uit alle sectoren verplicht zijn om maatregelen te nemen om hun werknemers beter te beschermen tegen stress en burn-out. Burn-out preventie is dus duidelijk een gedeelde verantwoordelijkheid. 

Bedrijven en organisaties kunnen veel doen om ervoor te zorgen dat het aantal werknemers met stressklachten afneemt. De beste manier om dit te bereiken, is door preventiemaatregelen te treffen. Zo kun je ervoor zorgen dat het probleem bij de wortel wordt aangepakt en de organisatie niet steeds maar achter de feiten aan blijft lopen.

Ik ben mede-eigenaar van mindsetacademy waarmee wij uw medewerkers zelfredzaam maken. Het zelf herkennen van stress is de eerste stap om zelf in te grijpen of hulp te zoeken.

Tegelijk moeten werknemers die niet uit eigen beweging met een stressprobleem bij hun overste aankloppen op tijd in beeld komen. Ook  signalen herkennen van overmatige stress  is een vaardigheid die men kan leren. Wat heb je aan een opendeurcultuur als een leidinggevende nooit geleerd heeft  hoe hij een gesprek over gevoelige materie in goede banen kan leiden ? Praten werkt, maar dan moeten we het als organisaties ook faciliteren en stimuleren.

Een leidinggevende die mee denkt over een oplossing voor de stressklachten van zijn of haar werknemers schept meer  vertrouwen  en een betere  werksfeer  . Op het moment dat de communicatie tussen leidinggevende en werknemer soepel verloopt, vergroot dit het gevoel van  veiligheid  bij de werknemer. Het streven is om een werknemer met stress- of burn- outklachten het gevoel te geven dat alles bespreekbaar is. Door vroegtijdig te reageren wanneer stressklachten gesignaleerd worden, kan vaak worden voorkomen dat werknemers uitgeblust thuis komen om te zitten.

Maak uw medewerkers bewust van wat stress uitlokt en hoe ze daarmee omgaan. Met praktische tips kunnen ze stressvolle situaties beter aanpakken, waardoor ze hun veerkracht verhogen. Op die manier voelen ze zich beter, blijven ze optimaal aan de slag en zijn ze minder afwezig.

Daarnaast kunnen verzuimkosten flink oplopen en is het regelen van vervangende krachten erg duur en heel arbeidsintensief. Het is dus hoog tijd dat bedrijven en organisaties actie gaan ondernemen. Zet in op veerkracht en vitaliteit en vermijd verzuim!

stress-en burn-out begeleiding in Opwijk

stress-en burn-out begeleiding in Opwijk

Vraag Vrijblijvend Informatie

contact